Sposób przygotowania

dynię umyć obrać ze skórki wydrążyć miąższ z pestkami i zetrzeć na tarce o dużych oczkach posypać cukrem i dusić w rondelku z odrobiną wody przez 10min.mąkę przesiać przez sitko wysypać na stolnicę dodać margarynę i posiekać nożem,dodać cukier,cukier waniliowy,proszek do pieczenia i sól jeszcze chwilę siekać nożem podzielić ciasto na 3 części jedną częścią okleić dno formy drugą brzegi formy,spód ponakłuwać lekko widelcem i wyłożyć na nie masę dyniową posypać ją cynamonem i przykryć trzecią warstwą ciasta upiec w temp.180st.ok.40min.po wyjęciu i wystudzeniu posypać ciasto cukrem pudrem można podawać także na ciepło.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !