Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta śliwkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 Szklanka
cukier puder 4 łyżki
żółtko jajek
masło 1/2 kostki
śliwki węgierki
konfitura 5 pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: tarta śliwkowa

Do mąki dodać cukier puder i żółtko. Następnie dodać masło i je posiekać nożem. Szybko wyrobić ciasto. Schładzać je ok. 30 minut. ze śliwek pozbyć się pestek. Ciasto rozwałkować i wylepić nim formę do tarty. Ponakuwać gęsto widelcem. Następnie wyłożyć konfiturę pomarańczową można posypać płatkami migdałowymi i gęsto poukładać śliwki przecięte na pół. Piec ok. 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak