Sposób przygotowania

Dzień przed pieczeniem - Mięso podzielić na 5-6 kotletów. Czosnek i cebulę przecisnąć przez praskę, posolić, opieprzyć i wlać oliwę i ocet balsamiczny. Wymieszać. Natrzeć mięso i wstawić na noc do lodówki. Ew. kilka godzin.
Pieczarki pokroić w plasterki, ser zetrzeć na grubej tarce.
Naczynie żaroodporne posmarować cieniutko smalcem, na spodzie rozsmarować trochę majonezu.
Położyć na nim karczek (jedną warstwę), posypać połową pieczarek, posmarować sosem czosnkowym, a na wierzch cienko rozsmarować keczup. Rozłożyć połowę startego sera. Znów kładziemy karczek, resztę pieczarek, na to trochę sosu czosnkowego i majonezu, potem keczup i starty ser.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, wstawiamy przykryte naczynie żaroodporne. Zapiekamy 80 minut, zdejmujemy przykrycie i dopiekamy jeszcze 10 minut.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    super sprawa takie potrawy jednogarnkowe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Danie pychotka
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Fajne to jest.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wyglada przesmacznie, mniam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    musi być pyszne
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    smacznie jak zawsze
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    o na taką się skuszę
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Pięknie przypieczone :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !