Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl
cukier 1,5 szkl
margaryna 250 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 opakowania
zółtka jajek 4
śmietana 4 łyżki
mak 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Zagniatamy wszystko oprócz maku i wsadzamy na godzine do lodówki. Następnie ciasto dzielimy na pół jedna czesc rozwałkowujemy i kladziemy na blache wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia. Na ciasto wykladamy puszke gotowego maku i przykrywamy druga czescią ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 40-45 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 18.12.2011 21:50
pyszne
Marlena/Kinia 04.12.2011 11:28
jabłecznik bez jabłek ale za to z makiem:-) to jest własnie wada tej strony, że nie mozna edytować przepisów w dowolnym momencie... Przepis oczywiście na plus. Pozdrawiam
Wacław 26.11.2011 10:13
pyszne !
dianix 22.11.2011 18:54
wlasnie tak patrzyłam, że zamiast jabłek widze mak;d
barbara11561 21.11.2011 11:38
super smaczny
Kopiko1983 20.11.2011 18:11
Makowiec jest pyszny!
Emiliozo 20.11.2011 15:54
dobry mak
Adamorek 17.11.2011 21:28
niezły
Dorian 13.11.2011 17:34
pysznie wyglada
gottrina 08.11.2011 16:44
Niestety wkradł się tu mały błąd którego nie mogę już edytować. Wyżej podany przepis to oczywiście jest na makowiec :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak