Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mieszanka warzywna po Liońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

strąki papryki 4 szt
pomidory 1 kg
cebule 3 szt
cukinia 1 szt
czosnek 3 zabki
oliwa 5 łyżek
sól, pieprz do smaku
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Mieszanka warzywna po Liońsku

Bakłażany i cukinię pokroić w plastry, osolic i odstawić na 1h. Ułożyć na blasze, lekko skropić oliwą i wstawić do piekarnika na 20 min. Paprykę włożyć do wrzątka na 10 min, odsączyć, pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w plastry, zeszklić na oliwie. Dodać paprykę a potem pokrojone pomidory, osolic i dusić 10 min. Gdy odparuje połowa soku dodać bakłażny i cukinię. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak