Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z paprykowym farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 80 dkg
papryka marynowana 10 dkg
ser mozarella 10 dkg
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
pomidry 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z paprykowym farszem

Mięso opłukać a następnie pokroić na 8 sznycli,rozbić tłuczkiem,mięso oprószyć z obu stron solą ,pieprzem i ziołami,paprykę osączyć z zalewy,drobno posiekać,ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach,wymieszać razem,doprawić i rozsmarować na sznyclach,mięso spiąć wykałaczkami,na patelni rozgrzać oliwę,włożyć zrazy i smażyć około 10 minut,od czasu do czasu obracając,obrać cebulę i czosnek,posiekać,a następnie zeszklić na rozgrzanej oliwie,pomidory grubo pokroić i dodać do cebuli wraz z zalewą,doprowadzić do wrzenia,gotować,aż sos zacznie gęstnieć,doprawić,sos podawać razem ze zrazami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak