Sposób przygotowania

Mięso opłukać a następnie pokroić na 8 sznycli,rozbić tłuczkiem,mięso oprószyć z obu stron solą ,pieprzem i ziołami,paprykę osączyć z zalewy,drobno posiekać,ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach,wymieszać razem,doprawić i rozsmarować na sznyclach,mięso spiąć wykałaczkami,na patelni rozgrzać oliwę,włożyć zrazy i smażyć około 10 minut,od czasu do czasu obracając,obrać cebulę i czosnek,posiekać,a następnie zeszklić na rozgrzanej oliwie,pomidory grubo pokroić i dodać do cebuli wraz z zalewą,doprowadzić do wrzenia,gotować,aż sos zacznie gęstnieć,doprawić,sos podawać razem ze zrazami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !