Sposób przygotowania

Spirytus zalewamy wiórkami kokosowymi np. w słoiku i odstawiamy na 10 dni. Po dziesięciu dniach oddzielmy spirytus od wiórek kokosowych, za pomocą pieluchy tetrowej( ja tak robię). powstały alkohol przelewamy do garnka i gotujemy stopniowo dodając mleka, nie odwrotnie, by się nie zważyło. Gotowy likier przelewamy do butelek.


Jeżeli likier będzie dla Was zbyt gęsty, można go rozrzedzić dodając jeszcze jedno mleko.

Wiórki sa swietne do ciasta.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    gottrina

    świetne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    jest pyszny
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    superowo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Nareszcie mam to na co miłam ochotę od dłuższego czasu. Dzięki za przepis :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    dawno nie robiłam tego alkoholu, alew barku butelka jeszcze jest
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    jest pyszniutki, super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !