Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna Kasia 1 szt
mąka pszenna 2 szkl
cukier puder 1 szkl
żółtko jajek 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 szkl
jaja 5 szt
budyń śmietankowy 1 opakowanie
brzoskwinie w puszce 1 szt
białko 3 szt
cukier 1 łyżka
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

Ciasto kruche:
Mąkę połączyć z zimną margaryną, dodać żółtka, cukier i proszek, wyrobić. Podzielić na 3/4. Włozyć do lodówki na min. godzinę.

Masa serowa:
Do miski włożyć ser, cukier , jaja i budyń wszystko miksować do jednolitej masy.

Wierzch:
Na masę ułożyć ćwiartki brzoskwiń, posypać kruszonką z białek.

Piec w temp. 170 stopni C przez godzinę

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 04.11.2011 09:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak