Sposób przygotowania

Wszystkie składniki, które wymieniłem w przepisie musimy ze sobą połączyć. NA samym końcu do miski ze składnikami dodajemy majeranek, Wszystko ze sobą dobrze mieszamy, by uzyskać jednolitą konsystencje. Placki smażymy na rozgrzanej patelni, muszą być cienkie by podczas zwijania nie łamały sie.


Paprykę wraz z ogórkiem kroimy w kostkę.

Obydwa mięsa smażymy na rozgrzanej patelni z tłuszczem.

Papryczkę chilli kroimy na malutenieńkie kawałeczki. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę, a następnie dorzucamy do mięsa mielonego na patelni i smażymy razem. Dodajemy przyprawy takie jak : sól, pieprz, kolendra. Do tak przygotowanego mięsa i pieczarek dodajemy paprykę i ogórki kiszone. Wszystko ze sobą mieszamy.

Tak powstały farsz dodajemy na ciasto i zawijamy w \"kwadrat\". Przed smażeniem odwijamy jeden bok i kładziemy plasterek sera, a następnie zawijamy ponownie. Polewamy sosem czosnkowym, ketchupem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !