Sposób przygotowania

Margarynę,mąkę,proszek,amoniak,żółtka i śmietanę wymieszać i zagnieść ciasto.Podzielić na 2 części.Każdą część rozwałkować i wyłożyć na dwie foremki.Białka ubić z cukrem.Oba ciasta posmarować powidłami i nałożyć ubitą pianę.Można posypać pokrojonymi orzechami.Piec 30 min. w tem. 200 stopni.Po upieczeniu przełożyć masą.;MASA;1 margaryna,1/2 litra mleka ,5 żółtek, 20 dag. cukru pudru 3 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej.Żółtka cukier i mąki wymieszać z mlekiem zagotować i trzymać na ogniu aż zgęstnieje.Margarynę utrzeć i dodawać po łyżce przestudzony budyń ciągle ucierając.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !