Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana cukinia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukienia 2 szt
pieczarki 0,5 kg
cebula 2 szt
śmietana 1 szk
jajko 1 szt
masło
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana cukinia

Cebulę posiekać i podsmażyć, dodać pokrojone pieczarki i smażyć razem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Plasty cukini napełnić nadzieniem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i ułożyć w nim plastry cukini. Na każdej porcji położyć odrobinę masła. Zapiekać 15 min. w temp. 200 stopni. Śmietanę roztrzepać z jajkiem. Sosem polać cukinie i zapiekać kolejne 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 12.11.2013 19:48
super danie
barbara11561 14.08.2012 12:25
extra
kasienka23 30.04.2012 21:09
bardzo lubię cukinię
Ada-Gaba 08.02.2012 06:24
fajniutkie
Dorian 04.02.2012 21:52
pycha
AgaS10 09.01.2012 07:13
mniam,lubimy cukinię:)
gosia561 25.11.2011 03:48
uwielbiam cukinię
Magdalena1110 04.11.2011 21:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak