Sposób przygotowania

Tuszkę natrzeć solą, ziołami i przyprawami. Odstawić na 3 godz. w chłodne miejsce, a następnie obrumienić na maśle. Przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić 40 min. Dodać wątróbki i pieczarki. Dusić jeszcze 20 min. Oddzielone od kości mięso włożyć do garnka. Dodać śmietanę, starty ser, zioła i przyprawy. Wymieszać, ostudzić i dwukrotnie zmielić. Do masy pasztetowej dodać gałkę i lubczyk. Doprawić solą i pieprzem. Foremkę do zapiekania wysmarować masłem, wysypać bułką tartą i zapiec 40 min. w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ślinka leci
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    niezły pasztet;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ś nie mam przekonania do pasztetu...
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    taki robiony pasztet jest bardzo dobry, ale ten sklepowy jakoś mi nie podchodzi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jak ja lubię domowe wędliny i pieczone mięsa..ten pasztet zaraz zrobię!wspaniały!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !