Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 30 dag
mąka 5 łyżek
cebula 1 szt
śmietana 5 łyżek
masło 3 łyżki
rosół 1 l
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby pokroić w paski. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać grzyby i zalać gorącym rosołem. Gotować 25 min. Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do zupy. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Zagotować. Posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 06.10.2013 08:23
pyszna polska zupa
Grazyna0211 24.11.2012 18:14
smaczna
Wafelek2601 03.10.2012 13:00
Uwielbiam grzybową
barbara11561 29.08.2012 13:35
bardzo pyszna
Kuchareczka2 20.07.2012 16:27
dawno nie jadłam grzybowej a pyszna jest
alaaa 20.02.2012 15:34
pycha,też taką robię
Magdalena1110 03.11.2011 19:10
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak