Sposób przygotowania

cebulę i czosnek obrać następnie drobno posiekać,papryki umyć ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150st.i zapiec,zdjąć skórkę usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę,dynię obrać ze skóry wyjąć pestki i ugotować w osolonej wodzie około 15min.na półtwardo odcedzić,przestudzić i pokroić w kostkę wymieszać z czosnkiem,cebulą,papryką i 4 łyżkami oliwy,przyprawić do smaku,kopytka mogą być mrożone lub zrobione samemu w/g swego przepisu należy je ugotować w osolonej wodzie odcedzić i włożyć do naczynia żaroodpornego dodać jarzyny posypać startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki a następnie zapiec w temp.180st.ok.10min.podawać na gorąco jako obiad lub na kolację.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    moje smaki,pyszne danie :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !