Sposób przygotowania

Kiszoną kapustę zalewamy wodą (tak aby kapusta była cała przykryta) i gotujemy do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim, odlewamy połowę wody, wyciągamy przyprawy. Kiełbasę kroimy w talarki lub półtalarki i przesmażamy na rozgrzanym maśle z pokrojoną w średnią kostkę cebulą, dodajemy do odcedzonej kapusty. Ugotowane mięso wieprzowe kroimy w małą kostkę, dodajemy do kapusty. Suszone grzyby moczymy w chłodnej wodzie przez 10-15 minut,zagotowujemy, wodę lekko solimy, gdy grzyby będą miękkie, dodajemy je do kapusty z odrobiną wody, w której się gotowały. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ja lubię ze słodkiej, lub słodkiej wymieszanej z kwaśną
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    A ja z każdej, tzn. ze słodkiej, kiszonej i mieszanej :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny bigos,mniam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię go, więc robię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !