Sposób przygotowania

Wymieszać osobno składniki mokre, osobno składniki suche a następnie wszystko razem, niedokładnie, dosłownie kilka razy zakręcić mieszadełkiem.
Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i wymieszać.
Ciasta przelać do foremek wyłożonych papilotkami do ok 3/4 objętości.
Piec w ok 180-200 °C przez 15-20 min.
Zrobić polewę czekoladową: rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej ( w miseczce postawionej w garnuszku z gotującą się wodą), dodać 2 łyżeczki wody (lub mleka) i mieszać aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Upieczone i ostudzone babeczki zanurzyć w czekoladzie i obtoczyć w orzechach.

http://bitedelite.pl

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !