Sposób przygotowania

Cukinie umyć i zetrzeć ze skórka na tarce o dużych oczkach. Posolić i odstawić na 15 min.
Odcisnąć cukinie, dodać roztrzepane jajka, oliwę i posiekaną pietruszkę. Następnie wsypać mąkę i dokładnie wymieszać. Doprawić pieprzem, ponownie wymieszać. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie dosypać więcej mąki.
Na rozgrzaną teflonową patelnię nakładać łyżką porcje ciasta i smażyć z obu stron na zloty kolor.
Podawać z sosem (np. z jogurtu greckiego z pietruszką)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    superaśne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza0823

    robię podobne, pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !