Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BUDYŃ KALAFIOROWY

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior
kasza manna 5 dag
jajko 3-4 szt
cukier
sól
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: BUDYŃ KALAFIOROWY

Kalafior podzielić na różyczki ugotować z dodatkiem szczypty cukru.Żółtka oddzielić od białek.Masło utrzeć dodając żółtka.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli,dodać do masy maślanej dokładnie wymieszać.Dodać kalafior,kaszę mannę,przyprawić do smaku solą.Formę budyniową posmarować masłem,posypać bułką tartą.Napełnić masę kalafiorową wierzch wyrównać,zamknąć.Gotować ok 45min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 29.02.2012 08:34
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak