Sposób przygotowania

Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę i umieścić w szklanym naczyniu. Posypać papryką ostrą mieloną, białym pieprzem i solą. Skropić oliwą z oliwek i wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.

Makaron ugotować al dente (z dodatkiem soli).

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić na plastry. Por również pokroić na plastry, a cebulę w piórka. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie.

Mięso przełożyć na patelnię. Podpiec i dodać wszystkie warzywa oprócz różyczek brokuła. Wlać bulion drobiowy i dusić pod przykryciem 25 minut.

Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach tarki. Wymieszać ze śmietaną i mąką pszenną. Przyprawić białym pieprzem i gałką muszkatołową.

Do mięsa z warzywami dodać brokuł, makaron i śmietanę. Po zagotowaniu potrawa jest gotowa do podania.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Chętnie wypróbuję przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wyśmienite danie
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    musi być bardzo smaczny
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Wygląda rewelacyjnie! Od razu robię się głodna:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Już jestem głodna:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Uwielbiam makaron, a w takim wykonaniu - rewelacja:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !