Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brukselką i cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 35 dag
cebula 15 dag
śliwki suszone 5 sztuk
jabłko 1 sztuka
musztarda 1 łyżka
śmietana 18 proc 3 łyżki
sól
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brukselką i cebulą

Brukselkę umyć. Pokroić cienko cebulę, jabłko pokroić drobno. Śliwki wymoczyć przez kilka godzin. Wydrylować i pokroić w paseczki. Połączyć razem. Zalać śmietaną połączoną z musztardą. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak