Sposób przygotowania

CIASTO: Żółtka, cukier wanilinowy, cukier puder, mąkę, proszek do pieczenia i margarynę posiekać i wyrobić ciasto. podzielić go na 2 części. Jedna część mniejsza a druga znacznie większa. Do mniejszej części dodać kakao i orzechy. Ciemną cześć ciasta dać do lodówki, jasną zetrzeć na blachę, a następnie upiec w 180 st. przez 45 minut. Po tym czasie wyciągnąć z lodówki ciemną część i wyłożyć na brytfannę. Upiec przez ok. 35 minut. Ciasto jasne podzielić wzdłuż na pół.

MASA: śmietanę ubić, dodać cukier puder a następnie śmietanki fix. Wszystko dokładnie ubić. Na pierwszą połówkę białego ciasta nałożyć masę, następnie na tę masę dać czarny placek, który potem należy przykryć drugą częścią masy. Na masę dać drugą część białego placka. Na sam wierzch placka dać odrobinę masy, tak aby tylko go przetrzeć. Posypać wiórkami kokosowymi i zetrzeć zetrzeć na to białą czekoladę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    kuszący torcik :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Zapowiada się przepysznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    dużo tych przepisów:) i jakie smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam smakowitość!;)
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    superowe
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    superowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !