Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń waniliowy 2 opakowania
cukier 3/4 szklanka
margaryna Kasia 1 kostka
cytryny 2 szt
śmietana 30% 400 ml
cukier waniliowy 1 opakowanie
herbatniki 1 paczka duża

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowiec

BISZKOPT:
Jajka ubić mikserem z cukrem, aż powstanie puszysta masa. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszać, do uzyskania jednolitej masy.
Piec w temperaturze 170 st C ok. 40 min. do tzw. suchego patyczka.

MASA CYTRYNOWA:
Budynie rozpuścić w 0,5 szkl. wody. Gdy budyń wystygnie połączyć z margaryną i sokiem z 2 cytryn.
Śmietanę ubić z cukrem waniliowym.

WYKONANIE:
Wystudzony biszkopt przekroić na pół,nasączyć,
wyłożyć masę cytrynową,
Na wierzch biszkoptu wylać bitą śmietanę,
a na samą górę poukładać herbatniki. Można polać jeszcze czekoladą.
Smacznego!!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 04.11.2011 09:07
b fajny przepis
suzana 02.11.2011 14:57
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak