Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasjans zaciągany czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 9
cukier 40 dkg
czekolada
mąka 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pasjans zaciągany czekoladowy

9 jaj rozetrzeć z cukrem i wybić to drucianą trzepaczką, na małym ogniu aż masa zgęstnieje i stanie biała. Następnie wsypać trochę tartej czekolady, mąkę i wymieszać. Włożyć do papierowego lejka i zapiec w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak