Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pieczonej papryki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 5 sztuk
bulion 1/2 litra
ser camembert 120 g
Sól ziołowa jodowana Prymat
pieprz kolorowy
papryka czerwona 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pieczonej papryki

Kroki postępowania

1
Papryki myjemy i usuwamy gniazda nasienne. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok 15 minut- aż skórka zacznie się miejscami robić czarna. Wyjmujemy naczynie z piekarnika i przykrywamy folią aluminiową, jak papryka ostygnie- obieramy ze skórki i papryki przekładamy do garnka.
Krok 1 - Zupa z pieczonej papryki foto
2
Pomidory po sparzeniu wrzątkiem obieramy ze skórki i dodajemy do garnka z papryką
Krok 2 - Zupa z pieczonej papryki foto
3
Całość miksujemy i dolewamy bulion. Gotujemy ok 10 minut, doprawiając do smaku solą ziołową i kolorowym pieprzem
Krok 3 - Zupa z pieczonej papryki foto
4
Dodajemy pokrojony na kawałki ser camembert
Krok 4 - Zupa z pieczonej papryki foto
5
Gotujemy na niewielkim ogniu, ciągle mieszając, aż ser się roztopi
Krok 5 - Zupa z pieczonej papryki foto
6
Już w talerzu zupę posypujemy grubo mielonym kolorowym pieprzem
Krok 6 - Zupa z pieczonej papryki foto
7
Podajemy gorącą zupę z pieczywem, grzankami lub macą
Krok 7 - Zupa z pieczonej papryki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 20.11.2012 22:41
kolejną zupę jaką zrobię będzie ta :o) szczególnie, że z takim opisem nie może się nie udać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak