Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek jesienny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
mąka 250 g
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia łyżka
cukier puder 1/4 szkl
cukier kryształ 1/2 szkl
sok z 1/2 cytyny
jabłka 1,5 kg
dżem 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: placek jesienny

Z masła, mąki z proszkiem, cukru pudru, cukru waniliowego zagnieść ciasto. Wylepić tortownicę, posmarować ciasto białkiem. Jabłka obrać, pokroić i ułożyć na ciascie. Posypać cukrem kryształem. Piec 40 min. Dzem i sok z cytryny zagrzać i przetrzeć przez sito. Po upiczeniu masą posmarować wierch ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak