Sposób przygotowania

Masa jabłkowa - 1kg jabłek utrzeć, 1 galaretka cytrynowa. Jabłka usmażyć, dodać sypką galaretkę
Krem:

1/2 l mleka

2 łyżki mąki pszennej

2 łyżki mąki ziemniaczanej

1 szklanka cukru

1 cukier waniliowy

masło



Wszystkie skaldniki na ciasto mieszamy nozem, zagniatamy ciasto i dzielimy je na 3 częsc. Dwie z 3 części pieczemy, a trzecia pieczemy po nałozeniu masy orzechechowej. Jeżlei chodzi o wykonanie masy orzechowej musimy wszytskie skaldniki z niej wrzucić do garnka i podmazać. CAŁY CZAS MESZAAMY, by nie doszlo do przypalenia jej.

Jeżeli chodzi o krem do snicersa to cukier wraz z jedną szklanką mleka zagotowuwujemy. A w 2 szklance mleka mieszamy mąki i wlewamy do gotującego sie mleka. Tak gotujemy budyń , a o jego wystudzeniu uieramy go z kostką masła i pzerkladamy na placki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !