Sposób przygotowania

Cukier, cukier wanilinowy oraz margarynę zmiksować dokładnie w malakserze. Gdy wszystko będzie dobrze wymieszane dodajemy do tego margarynę i ser biały. Wszystko razem dalej dokładnie miksujemy. Wlewamy do tego jeden zapcha pomarańczowy i wszystko razem dokładnie mieszamy. Na folię aluminiową układamy herbatniki ( tak jak jest pokazane na zdjęciu) i dajemy na 3 środkowe rządki herbatników masę serową. Folię należy posmarować wcześniej margaryną, alby ciasteczka nie przykleiły się do niej. Kiedy masa znajduje się już na herbatnikach składamy placek na kształt prostokąta. Sernik odkładamy na godzinę do lodówki, aby stężał, a następnie polewamy polewą i również na chwilę odkładamy do lodówki.

Polewa:
W garnuszku rozpuszczamy mało, a następnie dodajemy do tego cukier, cukier wanilinowy i trochę wody oraz kakao. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Na koniec zagęszczamy śmietaną.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !