Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą z sosem z podpinek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto naleśnikowe
mąka 1 kg
jajko 5 szt
mleko 1 l
sól do smaku
masło 10 dag
olej 4 łyżki
Farsz:
kapusta 1 szt
cebula 1 szt
Sos: podpinki 1 kg
cebula 2 szt
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą z sosem z podpinek

Zrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki. Kapustę drobno poszatkować , ugotować i dodać usmażoną cebulkę, doprawić do smaku. Podpinki pokroić i podsmażyć razem z cebulką pokrojoną, doprawić sos do smaku. Naleśniki posmarować farszem z kapusty, zwinąć, obtoczyć w jajku i bułce tartej, podsmażyć. Przed polaniem polać sosem z podpinek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 04.07.2012 10:54
super
Kaja35 04.07.2012 10:54
super
IKrakowianka 09.06.2012 22:27
bardzo lubię krokiety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak