Sposób przygotowania

Z mięsem i jajkiem musimy wymieszać pokrojone w kostkę oraz rogzrane na tłuszczu czosnek oraz cebulke (2sztuki). 1/4 ziemniaków gotujemy w mundurkach, pozostałą zaś czyli 3/4 obrane ścieramy na tarce. Ziemniaki scierane musimy odcisnąć, ja to robię za pomocą woreczka służącego do robienia sera białego, mozna za pomocą pieluszki:) i następnie odstawiamy. Ciesz, która zlała nam sie do miseczki z ziemnaików musimy odlać, zaś skrobie dodajemy do ziemnaków startych, króre łaczmymy z tymi ugotowanymi ( oczywiście obranymi z mundurków. Wszytsko ze sobą mieszamy. Z tak powstałęgo ciasta musimy zrobić tzw. wałek do któego wkładamy farsz- czyli mięso i kleimy kołduny. Kołduny wrzucamy ostraznie do wrzącej wody i gotujemy około 45 minut. Z dwóch cebul które nam zostały- kroimy w ksotkę, podsmażamy na patelni by się zeszkliła. By polac nią gotowe kałbuny .

Ja lubie je pokroić w plasterki i moco przypiec:)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszne są- przepadam za nimi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne kluchy...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne danie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam kartacze z mięskiem i do tego wytopiony, chrupiący boczek.....
  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    pracochłonne, ale warto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !