Sposób przygotowania

Z oleju, wody, octu i miodu zrobić zalewę-podgrzewając aby się połączyły składniki, ale nie gotując. Do pokrojonych w kostkę i zeszklonych cebul dodać koncentrat pomidorowy. Wlewać podgrzaną zalewę, cały czas mieszając. Podgrzać do zagotowania. Następnie wystudzić i włożyć do zalewy pokrojone w kawałki płaty śledziowe. Odstawić na 1 lub 2 dni. Smacznego

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pychota, ta słodka nutka bardzo mi odpowiada
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    mnie też
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    może kiedyś spróbuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Uwielbiam śledzie.Muszę wypróbować.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    śledziki zawsze, do wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Mój mąż uwielbia tę sałatkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !