Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ze śliwkami i rodzynkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 50 dag
mąka 30 dag
mleko 400 ml
jajko 6 szt
cukier 2-3 łyżki
cytryna
sól
płatki migdałowe
cukier puder
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ze śliwkami i rodzynkami

Mąkę przesiać,żółtka oddzielić od białek.Cytrynę sparzyć,z polowy zetrzeć skórkę.Zmiksować mleko z mąką,żółtkami,cukrem,skórką cytrynową.Białka ubić ze szczypta soli,dodać do ciasta delikatnie wymieszać.Ciasto odstawić na pół godziny.Na rozgrzany olej kłaść łyżką na patelnie nieduże porcje.Posypać płatkami migdałowymi i cukrem pudrem,podawać na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.05.2013 13:49
musza być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak