Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z imbirem i koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 duza
ziele angielskie do smaku
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
koperek do smaku
cielęcina bez kości 800 gram z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z imbirem i koperkiem

Kroki postępowania

1
Cielęcinę pokroić w kostkę.
Krok 1 - Cielęcina z imbirem i koperkiem foto
2
Dusić mięso razem z cebulą i liściem laurowym i zielem angielskim.
Krok 2 - Cielęcina z imbirem i koperkiem foto
3
Gdy będzie miękkie dodać imbir, sól ziołową i pieprz biały. Poddusić ok. 5 minut.
Krok 3 - Cielęcina z imbirem i koperkiem foto
4
Następnie dać koperek, wymieszać.
Krok 4 - Cielęcina z imbirem i koperkiem foto
5
Podawać z kaszą jęczmienną. Smacznego!
Krok 5 - Cielęcina z imbirem i koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 05.05.2012 14:18
smaczne
Agiatis 02.04.2012 00:38
bardzo smaczna propozycja
Allice 01.02.2012 17:37
muszę wypróbowac
Katarzyna74 01.01.2012 09:45
ciekawe
mala2021 19.12.2011 09:12
fajne
Chojłówna 14.12.2011 16:22
super
ewelinapac 01.12.2011 03:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak