Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na ciepło według Agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4 sztuki
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól
cukier
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na ciepło według Agi

Buraki szorujemy pod bieżącą wodą.Wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy.Miękkie buraki obieramy i trzemy na drobnej tartce.Na patelni rozpuszczamy masło,dodajemy buraki,doprawiamy szczyptą soli i cukru.Dodajemy do smaku soku z cytryny.Podsypujemy mąką i mieszamy.Podajemy ciepłe.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 19.01.2012 20:31
lubię buraczki
Krystyna32 17.01.2012 11:10
extra
Papryczka 19.12.2011 12:09
super
calliope 04.12.2011 10:33
moje ulubione
Kuchareczekjeden 22.11.2011 20:03
uwielbiam
joanna77 14.11.2011 10:08
lubie takie
Adamorek 06.11.2011 11:35
uwielbiam do kotleta mielonego
kochanyptysiu 03.11.2011 18:42
moje ulubione
ronald88 02.11.2011 13:19
polecam
agnieszka137 02.11.2011 12:32
takich nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak