Sposób przygotowania

Zaparzyć pół szklanki herbaty i wrzucić do niej 3-4 landrynki ( do nasączenia ciasta).

CIASTO:
Pieczemy dwa biszkopty ( ok.35 minut) lub jeden i później przekrawamy go na pół.

KREM:
1. Zagotować mleko z cukrem.
2. W drugim naczyniu wymieszać żółtka z mąkami i wlać na gotujące mleko ciągle mieszając.
3. Wystudzoną masę ucieramy z masłem. Wszystko dzielimy na 2 części.
4. Przełożenie placków: biszkopt ciemny (namaczamy w przygotowanej esencji), nakładamy krem.
5. Pianki Jojo wciskamy w krem zostawiając ok. 1 cm luki w które wlewamy tężejącą galaretkę. Na to nakładamy drugą część kremu i nakładamy drugi nasączony herbatą biszkopt.
6. Wierzch ciasta smarujemy 3 łyżkami kremu i ścieramy czekoladę lub polewamy polewą czekoladową.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !