Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z serem, szynką i kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pioerś z kurczaka
ser żółty
szynka
biała kapusta
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
przyprawa do potraw
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z serem, szynką i kapustą

Kroki postępowania

1
Z piersi z kurczaka odcinamy 2 mniejsze płaty i a pozostałe dzielimy wzdłuż na pół (mamy 4 duże i 2 małe kotlety). Każdy kawałek mięsa dokładnie rozbijamy, pieprzymy i doprawiamy jarzynką. Na kawałku każdego mięsa układamy plasterek szynki.
Krok 1 - Roladki z serem, szynką i kapustą foto
2
następnie na szynce układamy cieniutkie plasterki sera (jeśli będą zbyt grubę to cieżko będzie zwinać roladkę - lepiej dać kilka cieńszych).
Krok 2 - Roladki z serem, szynką i kapustą foto
3
kapustę kroimy w cienie paseczki i układamy na serze. Mięso zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami i panierujemy w jajku i bułce tartej.
Krok 3 - Roladki z serem, szynką i kapustą foto
4
Mięso smażymy na rumiano, po obu stronach w głębokim tłuszczu. Przed podaniem wyjmujemy wykałaczki i jhemy na gorąco by ser był ciągliwy.
Krok 4 - Roladki z serem, szynką i kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 24.04.2012 11:26
pyszne
aginaa 07.11.2011 17:05
smaczne
Agnieszka_B 04.11.2011 14:39
Chętnie zjadłabym taki obiadek:)
BernadettaP 02.11.2011 11:22
dobre :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak