Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Stopniowo dodawać 30 dag przesianej mąki. Ucierać tak długo, aż ciasto będzie gładkie i miękkie. Na dnie formy cieniutko rozprowadzić 3/4 przygotowanego ciasta. Wstawić na 10 minut do lodówki.

Do pozostałego ciasta dodać 15 dag mąki pszennej. Rozcierać palcami, aby powstała kruszonka.

Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne. Owoce pokroić na ćwiartki, a następnie na plastry. Ułożyć na cieście maślanym, każdą warstwę przesypując cukrem cynamonowym. Na wierzchu rozsypać uprażone na suchej patelni migdały i posypać kruszonką. Piec 20 minut w temperaturze 190°C.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    bardzo apetyczne ciacho!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    wygląda smakowicie
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Rewelacyjny deser!
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    rewelacyjne ciasto
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Uwielbiam wszystkie desery, gdzie są jabłka:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pychota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    ale smakołyki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !