Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z bazylią i serkiem topionym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 5 sztuk
bazylia świeża 15 listków
cebula 1/2 sztuki
serek topiony z szynką 1 kostka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z bazylią i serkiem topionym

Kroki postępowania

1
Z mięsa usunąć skórę i kości.
Krok 1 - Udka z bazylią i serkiem topionym foto
2
Rozłożyć płaty mięsa, oprószyć solą. Na każdym kawałku ułożyć po 3 listki bazylii, kawałku serka i kawałku cebuli.
Krok 2 - Udka z bazylią i serkiem topionym foto
3
Mięso złożyć na pół, spiąć wykałaczkami, kłaść na rozgrzany olej i obsypać z obu stron przyprawą ziołową.
Krok 3 - Udka z bazylią i serkiem topionym foto
4
Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Krok 4 - Udka z bazylią i serkiem topionym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 05.03.2012 09:53
bardzo apetycznie wyglada
Weronika_eM 23.12.2011 16:54
pomysłowe i smaczne
Dorota76 02.11.2011 15:55
mniam
Lotar 02.11.2011 10:56
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak