Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa ziemniaczano - twarogowa do pierogów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 0.5 kg
cebula 1
jajko 1
przyprawy
olej
twaróg 25 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Masa ziemniaczano - twarogowa do pierogów

Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie, kiedy przestygną to obieramy je ze skórki i mielimy w prasce lub maszynce do mięsa, ser biały również mielimy. Na odrobine oleju podmsażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, którą następnie dodajemy do sera i ziemniaków, wbijamy 1 jajko, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Farsz nakładamy do pierogów

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak