Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny keks z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mieszane mięso mielone 80 dag
żółta papryka 1 szt
zielona papryka 1 szt
ser mozarella 25 dag
czosnek 3 ząbki
rozmaryn kilka gałązek
olej 4 łyżki
musztarda 3 łyżki
keczup 2 łyżki
jajko 2 szt
białko 1 szt
sól
pieprz
tymianek 1 (posiekany)
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny keks z papryką

Czosnek posiekać,papryki pokroić w kostkę i razem podsmażyć na oleju,wymieszać z mozzarella, mięsem, jajkami, musztardą, keczupem i tymiankiem,doprawić solą i pieprzem.Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia,tak żeby wystawał nad brzegi formy i wypełnić masą.Wierzch wyrównać i posmarować białkiem i obłożyć gałązkami rozmarynu,przykryć papierem do pieczenia.Piec godzinę(15min,w 220\"C,a następnie zmniejszyć temperaturę do 200\"C)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 19.11.2011 13:35
super
Henryka2 02.11.2011 10:21
Zapowiada się pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak