Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze strąkami zielonego groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

straki zielonego groszku 60 g
pomidory 2 sztuki
jajko 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
bazylia świeża 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze strąkami zielonego groszku

Jajka ugotować na twardo. Warzywa umyć. Oczyszczamy zielone strączki groszku, usuwamy włókna, odcinamy końce i kroimy na kawałki o grubości 1,5 cm. Pokrojone strączki ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzić strączki w zimnej wodzie, lub w lodzie. Obrane ze skorupki jajka razem z pomidorami pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Na koniec wymieszać z sosem z oliwy z oliwek i oregano. Można przyozdobić liściem bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak