Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka paprykowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 3 szt
powideł śliwkowych 2 łyżki
octu balsamicznego 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
przyprawa warzywna Kucharek
papryki mielonej słodkiej 1 łyżka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka paprykowe

Udka umyć i osuszyć.W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty.Natrzeć nią udka i odstawić na co najmniej 3 godz. .Włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą.Piec w temp. 190*C ok. 50 minut.Można też piec w rękawie foliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:13
Dla mięsożerców.
02.02.2014 18:35
P.Henryko, jeśli twierdzi Pani, że sos sojowy (jakikolwiek) ma smak podobny do maggi, to nie jestem pewna, czy pani powinna zabierać głos w tematach kulinarnych! A mówi Pani, że nie zawiera soli? Radzę zmienić okulistę!
Henryka2 18.01.2012 11:00
Anna, ja zakochałam się w tym sosie i dodaję go tak jak maggi, smak podobny a soli zero.Daję do marynat do ryb i mięs, do zup, sosów.
Anna133 13.01.2012 20:11
a ja nigdy nie wiem do zcego uzyć sosu sojowego ?
evita0007 02.11.2011 10:30
Ale rewelacja !!! Uwielbiam :-)
stokrotka 02.11.2011 10:18
mniam...
Monika111 02.11.2011 10:02
Świetny prepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak