Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wieprzowe zawijane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
olej do smażenia
woda
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól do smaku
peiprz do smaku
mięso wieprzowe 4 plastry
boczek 4 plastry
ogórek konserwowy 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
cebula 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wieprzowe zawijane

Umyć, rozbić,lekko posolić i opieprzyć, delikatnie posmarować musztardą kawałki mięsa wieprzowego bez kości. Dodać słupek boczku surowego lub wędzonego, słupek czerwonej papryki, ogórka i cebuli, zawinąć najpierw brzegi a potem zwinąć w rulon i ścisło spiąć 1-2 wykałaczkami. Obtoczyć w mące i smażyć obracając rulonik z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Po dosmażeniu układać w garnku i zalać wodą do zakrycia zrazów i dusić na małym ogniu. Doprawić mąką, zielem, pieprzem, liściem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 05.11.2011 12:51
Takie zrazy mają niesamowity smak i aromat. Są przepyszne, Tak dawno ich nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak