Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek warzywny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 20 dag
cukinia 1
cebula 1
jajko 6
ser żółty
oliwa 3 łyżki
czosnek 2-3 ząbki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: placek warzywny

Fasolkę pokroić na kawałki podobnie cukinię i cebulę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę włożyć na nią warzywa. Doprawić do smaku dodać czosnek. Można dodać dowolne zioła. Smażyć ok. 10 minut. aż warzywa zmiękną. Jajka roztrzepać i zalać nimi warzywa. Smażyć placek na niewielkim ogniu. Cały czas delikatnie mieszając. Gdy masa się zetnie posypać serem żółtym. Przykryć i smażyć jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak