Sposób przygotowania

Czosnek przecisnąć przez praskę.Mięso rozciąć tak by uzyskać duży płat.Natrzeć czosnkiem,tymiankiem,solą i pieprzem.Cytrusy sparzyć osuszyć.Kumkwaty i limonkę pokroić w plasterki rozłożyć na mięsie.Filet zwinąć posmarować miodem, obsmażyć na rozgrzanej oliwie,zalać bulionem dodać skórkę z limonki i cytryny i dusić 50min na małym ogniu.
Miękkie mięso wyjąć pociąć w plastry,cytrynę pokroić w kostkę.Sos z duszenia przecedzić ,dodać cytrynę gotować 5min.Śmietanę wymieszać z mąką,wlać do sosu doprawić solą,pieprzem,zagotować.Podawać z sosem

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !