Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sardynki z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sardynki 1 opakowanie
oliwa 3 łyżki
tymianek 2 łyżeczki
czosnek 2 zabki
cytrynka 1/2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sardynki z grilla

z oliwy,2 łyżek soku z cytryny skórki z startej cytryny zmiażdżonego czosnku i przypraw przygotowujemy marynate.Sardynki rozmrażamy i nacieramy solą i pieprzem oraz marynatą i odstawiamy na około 2 godz do lodówki.Po wyjęciu rybe pieczemy na ruszcie klika minut z każdej strony od czasu do czasu skrapiając pozostałą marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak