Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

burgery z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
papryka 1 łyżka
skórka z cytryny 1 sztuka
oliwa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
indyk 400 sznycel

Przepis i sposób przygotowania na: burgery z indyka

mięso umyj drobno posiekaj lub zmiel.Dodaj posiekaną cebulę skórkę z cytryny i wszystkie przyprawy.Mase wyrób a kiedy będzie jednolita formuj kotlety i na godz wstaw je do lodówki.Burgery piecz na średnio rozgrzanym grillu.Podaj je w przeciętych na pół bułeczkach z listkami sałaty i cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak