Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na żeberkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
marchew 2-3 sztuki
pietruszka 2-3 sztuki
seler korzeniowy 1 sztuka
por 1 sztuka
sól
kapusta kiszona 1 kg
ziemniaki 0,5 kg
śmietana słodka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 5-6 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na żeberkach

Warzywa obieramy,żeberka kroimy w paski,gotujemy rosół. Kaustę kroimy,gotujemy. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Z rosołu wyciągamy warzywa i mięso,marchewkę kroimy w kostkę,mięso obieramy,wrzucamy do wywaru razem z ugotowaną kapustą i ziemniakami,przyprawiamy do smaku i dolewamy trochę śmietaną. Smaczna!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 19.03.2012 12:55
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak