Sposób przygotowania

Makę przesiać z proszkiem do pieczenia, następnie dodać jajko, miód oraz mleko i wymieszać mikserem. Jeśli ciasto będzie za gęste dodajemy troszkę przegotowanej wody. Odkładamy na ok 30 min. Po tym czasie dodajemy oliwę i mieszamy.

Na patelni teflonowej ( bez dodatku tłuszczu ) smażymy naleśniki, na zloty kolor. Gotowe podajemy np. z owocami, warzywami bądź też same. Moje są posypane lekko słodzikiem. Smacznego!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienite
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię naleśniki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo ładnie podane
  • 2
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    bardzo pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wszystkie naleśniki są super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne są naleśniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !