Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi hreczane z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka hreczana 1/2 litra
mąka pszenna 1/4 litra
żółtko jajek 8
woda 3/4 litra
twaróg 1 litra
masło 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi hreczane z serem

Mąkę hreczaną upalić, jak na prażuchę, zaparzyć wrzącą wodą, wyrobić na dość wolną papkę, potem ochłodzić i na stolnicy wygniatać ciasto z pszenną mąką, rozwałkować i rozkrajać na części. Ser przyrządzić następująco: twaróg przetrzeć przez sito , dać żółtka, masło i osolić do smaku. Wszystko dobrze utrzeć i zawijać masę w pierogi. Gotować w osolonej już wodzie, a podać z masłem rumianem z bułeczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 09.01.2012 23:39
ooooooooooooooooooooooooo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak