Sposób przygotowania

Galaretkę owocową rozpuścić w połowie ilości zalecanej wody, wylać na talerz, ostudzić. Stężałą galaretkę pokroić w paski. Do miski wlać białka i ubić z cukrem na sztywną pianę. Do ubitej piany ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części. Do połowy ciasta wsypać kakao, wymieszać. Ciasto jasne przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać paski w odstępach 1,5 cm. na przygotowanej blaszce. Przerwy pomiędzy jasnym ciastem wypełnić ciastem kakaowym. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, połączyć z serem mascarpone, dodać aromat i przestudzoną żelatynę. Krem wyłożyć na wystudzony biszkopt, wyrównać. Ułożyć paski galaretki i zwinąć roladę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    idealna do popołudniowej kawki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    wspaniała:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Ależ apetyczna rolada! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    elegancka niezwykle!
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    elegancka niezwykle!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pysniutka !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowita rolada.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !